English
فارسی
امروز : چهارشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۳
قالب چند نقطه‌ای (MPF)

شکل­ دهی قطعات ورق ه­ای با استفاده از فرآیند شکل­ دهی چند نقطه­‌ای (MPF)
در سال های اخیر، فرآینـد شکل­ دهـی چـند نقطه­‌ای (MPF)بـه علت انعطاف پذیری بالای آن، در جهت کاهش هزینه­ های طراحی و ساخت، مورد توجه بسیاری از صنایع قرار گرفته اسـت. در این روش سـطح انحنای صلب موجـود در قالـب هـای سنتی با یـک جـفـت مجموعه ­ای از پین­ های قابل تنظیم مقابل هم جایگزین‌‌ می‌گردد. امروزه این تکنولوژی در زمینه­ های مختلف صنعتی از جمله صنعت خودروسازی، صنایع هوا و فضا، کشتی سازی و صنایع پزشکی کاربرد فراوانی پیدا کرده است. در همین راستا و با توجه به اهمیت این موضوع واحد R&D شرکت پارس نوآور  در سال 1389 موفق به طراحی و ساخت این نوع قالب‌ها گردید.
 

1- اصول فرآیند شکل دهی چند نقطه­ ای
فرآیند شکل ­دهی چند نقطه­‌ای یک روش انعطاف پذیر جهت تولید قطـعات ورق ه­ای با هندسه سـه بـعدی مـی باشد . شـکل (1) شـکل­ دهی سنـتـی و روش شکل­ دهی چند نقطه­‌ای را بدون استفاده و با استفاده از ورق­ گیر نشان‌‌ می‌دهد. مطابق شکل مذکور، در این روش سنبه - ماتریس صلب موجود در قالب­ های سنتی با یــک جفـت مـجمـوعـه­ ای از الـمـان هـای مـقابـل هــم جایـگـزیـن‌‌ می‌گـردد و ورق مـابین این دو مـجـموعه شکـل داده‌‌ می‌شود. پین­‌ها به گونه­‌ای طـــراحی شده ­اند که مـستقل از هـــم بوده و به آسانی قابل تنظـیم‌‌ می‌باشند بنابراین‌‌ می‌توان با کنترل ارتفاع پین­‌ها یک سطح کاری پیوسته ­ای را ایجاد کرد. با استفاده از این روش، شکل ­دهی قطعات با شکل های هندسی متنوع تنها با استفاده از یک قالب مشابه امکان پذیر‌‌ می‌باشد و نیاز به طراحی و ساخت قالب های متعدد رفع‌‌ می‌گردد که منجر به صرف جویی زیادی در زمان و هزینه های تولید بویژه در زمینه تولید قطعات تکی و دسته ­ای با تیراژ پایین خواهد گردید.

 
شرکت پارس نوآور نفت آب سهند
شکل (1): مفهوم فرآیند شکل­ دهی چند نقطه­ ای
(الف)- روش شکل­ دهی سنتی   (ب)- شکل­ دهی چند نقطه ­ای بدون ورق گیر
(ج)- شکل ­دهی چند نقطه­‌ای با استفاده از ورق­ گیر.
 


 
شرکت پارس نوآور نفت آب سهند
شکل(2)  قطعات تولید شده توسط روش MPF با یک قالب



2- طراحی و ساخت قالب شکل­دهی چند نقطه­ ای
شکل (3) مجموعه قالب شکل­ دهی چند نقطه ­ای ساخته شده را به صورت مجزا از هم نشان‌‌ می‌دهد. از نتایج بدست آمده از شبیه سازی­‌ها این نتیجه گیری حاصل شد که استفاده از پین با قطر 12 میلی­متر منجر به شکل گیری قطعه با کیفیت مناسب تری خواهد گردید. بنابراین در ساخت قالب فوق مجموعا از 200 عدد پین سر کروی با قطر 12 میلی­متر استفاده شده است. پین ­ها مستقل از هم بوده و ارتفاع هر یک از آنها به آسانی قابل تنظیم‌‌ می‌باشد. بنابراین‌‌ می‌توان با تنظیم ارتفاع هریک از پین­‌ها انحناهای متفاوتی را بدست آورد. از 4 عدد فنر برای تامین نیروی ورق ­گیر استفاده شده است. شکل (4) مجموعه قالب را در حالت نصب شده بر روی دستگاه پرس نشان‌‌ می‌دهد.                                  

شرکت پارس نوآور نفت آب سهند
شکل (3) مجموعه قالب شکل­ دهی چند نقطه ­ای ساخته شده جهت انجام آزمایشات تجربی



شرکت پارس نوآور نفت آب سهند
شکل(4) مجموعه قالب شکل­ دهی چند نقطه­‌ای در حالت نصب بر روی دستگاه پرس




شرکت پارس نوآور نفت آب سهند 
شکل (5) نمونه قطعه کار شکل داده شده توسط قالب چند نقطه ای





شرکت پارس نوآور نفت آب سهند
شکل (6) شبیه سازی نیروهای وارده به قطعه کار





شرکت پارس نوآور نفت آب سهند
شکل(7) نرم افزار شبیه سازی نمای برش خورده قالب در حین شکل دهی قطعه کار
درباره ما
شرکت پارس نوآور نفت آب سهند با هدف ساخت و تامین اقلام و تجهیزات صنایع پالایشگاهی، پتروشمی و نیروگاهی با تکیه بر نیروهای متخصص و نیرومند مدیریتی و اجرایی و بهره گیری از تکنولوژی نوین، استراتژی خود را بر مبنای حضور در بازارهای داخلی و ایجاد سازمانی سرآمد و  با باور اینکه حق با مشتری است تلاش خود را درجهت تحقق کیفیت مطلوب شروع به فعالیت نمود.
تماس با ما
کارخانه و دفتر مرکزی: تبریز - کیلومتر 10 جاده تبریز ، آذرشهر - روبروی کارخانه شیشه آذر
تلفن: 3825 3244 041
فاکس: 1096 3244 041
کد پستی: 61173 53611
صندوق پستی: 1166 - 53555
ایمیل: info@parsnoavar.ir
کلیه ی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت پارس نوآور نفت آب سهند می باشد
parsnoavar.ir